El Port de Barcelona inicia el desplegament d’una xarxa wifi d’accés gratuït al Port Vell

El Port de Barcelona ha iniciat aquest mes de juliol el desplegament d’un xarxa wifi d’accés gratuït al Port Vell dins del projecte Smartwifi, que permetrà la connexió a internet sense cost a través de diversos punts repartits per tot l’àmbit del port ciutadà.

El Portal de la Pau, la rambla de Mar, el moll del Dipòsit i la plaça del Mar són els primers quatre punts que ja disposen del servei d’internet sense fils gratuït per a ciutadans i visitants. A partir de setembre es posaran en marxa una quinzena de punts més que abasten des de l’àmbit de la Barceloneta fins al moll de Barcelona, on se situa el World Trade Center, passant pel moll de Bosch i Alsina o la zona del Maremagnum. Es cobriran, així, zones estratègiques d’alta concentració de persones en accessos, passejos i zones verdes, així com els voltants i exteriors dels grans pols d’atracció turística i de negocis.

Segona fase: terminals de passatgers

Així mateix, a partir de setembre està prevista la instal·lació de punts wifi en l’àmbit de les terminals de passatge, tant de ferris com de creuers, per donar servei als més de 4 milions de passatgers que anualment arriben a la ciutat a través del Port de Barcelona.

Es donarà cobertura a les zones estratègiques de les estacions marítimes de passatgers tant en exteriors, on es prioritzaran les parades de bus i taxi, com en interiors.

Tercera fase: servei a tripulacions

En una tercera fase el Port de Barcelona desplegarà la xarxa wifi en l’àmbit d’acció del Centre Stella Maris de l’Apostolat del Mar de Barcelona, per tal de donar servei a les tripulacions dels vaixells que arriben a la infraestructura portuària. 

El Port de Barcelona i la seva Comunitat Portuària, a través del Comitè de Benestar, vetlla perquè el personal dels vaixells que atraquen a Barcelona trobin uns serveis adequats que donin resposta a les seves necessitats com és, en aquest cas, l’accés a internet per a comunicar-se amb familiars i amics. 

En total, en el marc del projecte Smartwifi s’instal·laran més d’un centenar d’equips wifi professionals en el mobiliari urbà que permetran donar servei a 10.000 usuaris concurrents. La instal·lació i manteniment correrà a càrrec de la companyia espanyola WIONGO i està previst que estigui plenament operativa el març de 2020. 

El projecte Smartwifi suposa un pas més en el procés d’innovació i transformació digital que impulsa el Port de Barcelona amb l’objectiu d’evolucionar cap a un port més eficient, sostenible i amb capacitat per donar un servei continu i consolidar-se, en definitiva, com un smart port de referència. 

Deja un comentario!